mutiara kata

Aroi Lokcing House (francais steamboat bakar (lokcing) pertama Malaysia)

Followers

blogwalking....

Saturday, March 22, 2008

Rahsia diri pada tarikh hari di lahirkan

1hb. Kamu seorang yang tidak tetap pendirian terutamanya dalam > soalcinta.Kadangkala pilihan yang kamu buat itu bukanlah yang terbaik.Sebabitucinta kamu mudah beralih arah bila terasa tidak wujudkeserasian.

2hb. Berbeza dengan mereka yang dilahirkan pada 1hb, kamu yang dilahirkan pada tanggal 2hb cukup tegas orangnya dan keputusan kamu sukar digugat termasuklah soal cinta. Sekali kamu mengatakan tidak, tiada siapa yang mampu mengubahnya.

3hb. Kamu seorang yang cukup bersemangat dalam menjalanikehidupan.Kamumemerlukan cinta dalam hidup namun sikap kamu yang seolah takendahdansukar untuk meluahkan apa yang kamu rasa membuatkan kamu seganuntukdidekati.

4hb. Dikatakan kamu yang dilahirkan pada 4hb ini terlalu sukamengikutperasaan dan kata hati. Sebab itulah tidak hairan bila kamuseringtersilap membuat keputusan yang kadangkala kamu sendiri kesali.Selalusaja cinta kamu hinggap pada tempat yang salah.

5hb. Awas! Kawal perasaan cemburu yang kamu miliki itu kerana ia boleh memburukkan diri kamu sendiri. Namun kebaikan kamu, bersifat pelindung kepada orang-orang yang kamu sayangi.

6hb. Kamu disukai ramai kerana personaliti kamu yang cukupmenarikhati.Tidak hairanlah bila ramai yang cuba menawan hati kamu.Walaubagaimanapun, bagi kamu banyak lagi perkara penting selaincinta.


7hb. Kamu seorang yang 'happy go lucky' dan gemar berseronok.Namunsikapkamu yang agak berhati-hati dalam memilih teman membataskanpergaulankamu. Begitu juga soal percintaan. Kamu ni pemilih sangat!

8hb. Kamu seorang yang romantis. Wah! beruntungnya siapa yangmenjadipasangan kamu nanti. Namun kamu mementingkan cinta sejatibukannyanafsusemata-mata saja!

9hb. Nampaknya kamu ni seorang yang amat menjaga personaliti danketerampilan diri di mata orang ramai.
"Maintain vouge" memanjang!Dalamsoal cinta, sudah tentu kamu ingin yang 'setaraf' juga.

10hb. Kamu yang dilahirkan pada tarikh ini seorang yang sangat mementingkan keluarga daripada segala-galanya di dunia ini. Kamu gembira dalam keriuhan keluarga yang besar. Namun sikap ini kadangkala membuatkan buah hati terasa diri terpinggir!

11hb. Nampaknya kamu ni seorang yang amat berdisiplin dalammengaturkehidupan kamu seharian. Sebab itulah kamu juga mengharap si diajugabersikap demikian. Namun, tidakkah kamu terfikir, kadangkalahidupiniterasa boring bila terlalu mengikut peraturan ??

12hb. Kamu seorang yang setia dalam perhubungan. Sekali kamu memberikan komitmen, selamanya kamu akan setia. Namun jangan tak tahu,ramai yang masih menaruh minat padamu walaupun tahu kamu sudah pun berpunya!!

13hb. Kamu seorang yang sering berfikir ke arah yang positifsahaja.Sebab itulah kamu disukai ramai. Namun dalam masa yang sama,kamuseringtunduk dan tidak tahan dengan tekanan! Dari segi hubungan cinta,kamu amatpandai menjaga perhubungan.

14hb. Hebat! Bagi kamu, karier/pelajaran adalah segalanya dalamhidup.Sebab itulah kamu tidak menerima mana-mana huluran cintadaripadasesiapa.Cinta dan perkahwinan adalah perkara terakhir dalam senaraihidupkamu!!

15hb. Kamu yang dilahirkan pada tarikh ini suka mengubahkeputusankamusecara tiba2. Namun apabila kamu membuat keputusan, kamu akanterusbertindak. Punca pergaduhan antara kamu dan si dia, sikap kamuiniyangsuka membuat tindakan 'last minutes'.

16hb. Kamu ini seorang yang moody rupanya... .Sekejap mood kamuokaydansekejap pula kamu marah2. Ini membuatkan tekanan dan si diaboringdengan sikap kamu itu. Cuba kawal sikit.

17hb. Kamu lebih suka menjaga hati orang lain berbanding hatikamusendiri. Namun sikap penting yang kamu tonjolkan membuatkanorangtidak tahuperasaan sebenar kamu.

18hb. Kamu ni sangat perahsia orangnya lebih2 lagi soal perasaandancinta. Kamu lebih suka memendam perasaan hingga mendatangkantekananpadadiri kamu. Dalam perhubungan cinta, mereka sukar untukmelafazkan kata sayang.

19hb. Kamu bersikap berhati-hati dalam setiap apa yang kamulakukantermasuklah menjalinkan perhubungan cinta. Biasanya kamu lebihsukamulakan dengan persahabatan sebelum menjadi serius.

20hb. Kamu ini terlalu banyak permintaan. Ada saja yang kamuinginkan.Sebab itulah sering timbul pergaduhan dengan si dia bila kamuasyikmintaitu dan ini. Kamu sepatutnya tengok dulu kemampuan si dia!!!

21hb. Sikap kamu yang cool, tenang dan seolah tak kisahmembuatkanoranglain 'ambil mudah' terhadap diri kamu. Begitu juga si dia. Lebihbaikkamu berterus-terang jika ada perbuatan si dia yang kamu tidaksukasebelumterlambat.

22hb. Kamu yang lahir pada tanggal ini seorang yang amat bercita-cita tinggi dan mempunyai impian hidup sendiri. Dalam soal cinta,kamu akan memilih seseorang yang kamu akan rasa' selamat' bila berada disampingnya.

23hb. Sikap kamu yang kelakar dan riang membuatkan orang sukamendampingikamu. Malangnya kamu sering terasa bosan bila berada di sampingteman2 dansidia. Jangan begitu, kadangkala kita perlu serius dalam hidup.

24hb. Kamu seorang yang mementingkan diri sendiri. Dalam perhubungan cinta, kamu terlalu takut dilukai hingga membuatkan kamu bersifat menggongkong si dia.

25hb. Bila menyentuh soal cinta, kamu sukar mempercayailelaki/perempuanyang bagi pendapat kamu ramai yang lebih suka mempermainkan kaumsejenis kamu. Kalau tak mencuba, bagaimana nak taukan ??

26hb. Kamu harus ubah sikap kamu ini yang dikatakan tidak seriusdalamperhubungan yang dijalinkan. Malah kamu lebih mentingkankeseronokansaja!!!!

27hb. Kamu sukar untuk menaruh kepercayaan kepada orang lainwalaupunkekasih kamu sendiri. Tak baik wasangka !!!!

28hb. Kamu suka diri kamu menjadi perhatian ramai dikalanganteman2.Namun kadangkala di dalam keghairahan bila menjadi tumpuan, kamumeminggirkan sidia tanpa disedari.

29hb. Kamu tidak akan menjalinkan sebarang komitmen dengan sesiapa sajas elagi kamu tidak puas hati dengan apa yang kamu miliki.

30hb. Kamu seorang yang keras kepala. Ini juga punca pergaduhankamudengan si dia kerana kamu sukar untuk beralah!!!!

31hb. Terlalu banyak yang kamu impikan dalam hidup.Janganbegitu,hargaiapa yang kamu miliki sekarang termasuk si dia yang setia!!!!

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...